Hakukuulutus: Kriminologia-lehden päätoimittaja

Haemme päätoimittajaa Kriminologia-lehteen

Suomen Kriminologinen Yhdistys julkaisee Kriminologia-lehteä, joka on vertaisarvioitu kotimaiskielinen kriminologian alan tieteellinen aikakauslehti. Vuonna 2020 perustettu lehti on luokiteltu julkaisufoorumin tasolle yksi.

Kriminologia on kriminologisen tutkimuksen ja keskustelun foorumi. Kriminologia toivottaa tervetulleeksi laajasti rikollisuuteen ja siihen kohdistuviin reaktioihin kohdistuvaa tutkimusta ja hahmottaa kriminologian sekä itsenäisenä tieteenalana että tieteidenvälisenä traditiona. Teemat kattavat koko kriminologian kentän rikollisuudesta epävirallisiin reaktioihin ja kriminaalipolitiikkaan sekä rikosseuraamuksiin. Myös kriminologian sekä rikollisuuden ja kriminaalipolitiikan historia kuuluvat lehden alaan.

Haemme lehdelle päätoimittajaa seuraavalle toimikaudelle 1.1.2024 alkaen. Toimituksen toimikausi on kolme vuotta.

Haemme päätoimittajaa, jolla on tutkijana kiinnostusta suomalaisen kriminologian kenttään kokonaisuudessaan. Kokemus tieteellisen lehden toimittamisesta ja journal.fi-järjestelmän tuntemus katsotaan eduksi. Päätoimittaja valitsee toimituskunnan, vastaa toimituksen työskentelystä ja tekee julkaisuja koskevat ratkaisut.

Päätoimittajan apuna on toimitussihteeri ja toimituskunta. Toimitus työskentelee kollektiivina ja kokoontuu noin kerran kuussa, pääsääntöisesti etäkokouksina. Julkaistavien artikkeleiden arviointiprosessin hoitaminen on jaettu toimittajien kesken.

Kriminologia-lehden toimituksessa työskenteleminen tarjoaa näköalapaikan kotimaisen kriminologisen tutkimuksen uusimpiin tuloksiin ja mahdollisuuden edistää kriminologisen tutkimuksen näkyvyyttä Suomessa. Lisää tietoa lehdestä on verkkosivuilla osoitteessa https://kriminologia.journal.fi/.

Tehtävästä maksetaan 300 euron vuosipalkkio.

Vapaamuotoiset hakemukset otsikolla “Päätoimittajaksi” osoitetaan sähköpostilla Suomen Kriminologiselle Yhdistykselle, osoitteeseen yhdistys@kriminologia.fi. Toivomme vapaamuotoiseen hakemukseen lyhyttä kuvausta omasta tutkimustoiminnastasi, ja perustelua, miksi haluaisit työskennellä Kriminologia-lehden päätoimittajana. Toivomme lisäksi kuvausta kokemuksesta tieteellisten julkaisujen toimittamisessa. Voit hakemuksessasi myös ilmoittaa, mikäli olisit kiinnostunut osallistumaan toimituskuntaan siinä tapauksessa, että et tulisi valituksi päätoimittajan tehtävään.

Hakemusten tulee olla perillä 12.9.2023 mennessä.